• 1.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png

Учебна и помощна литература

Вижте файла

Случайна снимка

IMG_7819_1.jpg

Справка за броя на свободните места в паралелките

Вижте файла

 

Професия „Ресторантьор“

Специалност „Кетъринг“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Завършилите специалност ,,Кетъринг“ получават III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучване на чужд език и успешно се реализират като организатори на приеми, конференции, семинари, дегустации, частни партита и др.

Нашите възпитаници са най-добрите специалисти по кетърингово обслужване в заведенията за хранене и развлечения и извън тях.

Отличната теоретична подготовка допълват с практически знания и умения, които придобиват както в модерния Учебен ресторант, така и в реална работна среда във водещи, утвърдени в областта на храненето и кетъринга заведения.


Професия „Хотелиер“

Специалност „Организация на хотелиерството“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Завършилите специалност „Организация на хотелиерството“ получават III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучване на чужд език. Успешно завършилите имат увереността и самочувствието да започнат работа в най-престижните хотели в Русе, страната и чужбина.

Те знаят как да организират работата в един хотелски комплекс. Компетентни са да управляват всички дейности в хотела, свързани с посрещането, настаняването и обслужването на гостите.


Професия „Организатор на туристическа агентска дейност“

Специалност „Организация на туризма и свободното време“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Специалността ,,Организатор на туризма и свободното време“ е динамична, интересна и модерна.

Млади, гъвкави, знаещи, търсещи предизвикателства и успешна професионална реализация – такива са възпитаниците на Гимназията, завършили специалността и придобили III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучаване на чужд език.

На теория и практика научават как работи една туристическа агенция, как се организира спортно-развлекателна дейност, какво е маркетинг и мениджмънт. Научават всичко за екскурзоводството и анимацията и още много интересни и полезни неща.


Професия „Готвач“

Специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“

срок на обучение: 5 години

без разширено изучаване на английски език

 

Интересът към специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ е традиционно голям. Завършилите получават II-ра стeпен на професионална квалификация.

Обучението е с практическа насоченост. В модерно оборудваните Учебни кухни учениците се запознават с видовете хранителни продукти, с машините и съоръженията, които се използват за производството на кулинарни изделия и напитки.

Практиката си младите готвачи провеждат в ресторантите на големите хотели, където работят редом с най-добрите в бранша и трупат ценен опит.


За всички паралелки:

приемни тестове: БЕЛ x 2 и Математика x 2, балообразуващи предмети: чужд език x 1, биология x 1

Please publish modules in offcanvas position.