• 1.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png

Учебна и помощна литература

Вижте файла

Случайна снимка

97676445.jpg

Справка за броя на свободните места в паралелките

Вижте файла

 

 

Абитуриентите плащат сами здравните си вноски

Абитуриенти, завършвате скоро средното си образование и НАП напомня за вашите здравноосигурителни задължения!

От началото на юли до момента на започване на работа или до стартиране на редовно обучение в университет трябва сами да внасяте здравните си осигуровки.

Какво трябва да направите?

👉 Подавате в НАП Декларация образец 7 (за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителните вноски).

👉 Заплащате вноските за месеците от юли до започването на обучението Ви като студент.

Какъв е размерът на месечната вноска?

Към момента е 37,32 лв. (м. май 2024 г.). Преди да платите, проверете тук: актуалния размер или в здравноосигурителния калкулатор .

Кога се прави вноската?

До 25-то число на следващия месец (до 25 август трябва да декларирате и платите сами здравните си вноски за юли 2024 година).

Къде?

👉 в офис на приходната агенция

👉 по пощата с обратна разписка

👉 през портала с е-услуги на НАП чрез ПИК*: https://portal.nra.bg/

Важно❗️

Повече от три неплатени вноски за последните три години водят до прекъсване на здравните права и до спрян достъп до безплатни здравни услуги, осигурени от Националната здравноосигурителна каса.

За просрочените вноски се начислява законова лихва.

 

За приетите в университет в чужбина.

В случай че ще бъдете студент в чужбина, следва да представите в офис на НАП документ, удостоверяващ обучението Ви зад граница. В противен случай, ще бъдат прекъснати здравноосигурителните Ви права.

Ако ще бъдете студент задочно обучение, трябва сами да плащате здравните си вноски.

Какво е ПИК*?

ПИК е персонален идентификационен код, който получавате безплатно във всеки офис на НАП. С него ще можете да подавате декларациите си, да проверявате осигурителния си статус, да заплащате задълженията си и много други.

Повече прочетете тук:

👉 Абитуриенти – здравни осигуровки

👉 Попълване и подаване на Декларация образец 7 и образец на формуляра

👉 Справка за дължими здравноосигурителни вноски и лихвите към тях

👉 Проверка на здравноосигурителния статус

НАП в социалните медии

 

Facebook

Twitter

LinkedIn

YouTube

Професия „Ресторантьор“

Специалност „Кетъринг“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Завършилите специалност ,,Кетъринг“ получават III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучване на чужд език и успешно се реализират като организатори на приеми, конференции, семинари, дегустации, частни партита и др.

Нашите възпитаници са най-добрите специалисти по кетърингово обслужване в заведенията за хранене и развлечения и извън тях.

Отличната теоретична подготовка допълват с практически знания и умения, които придобиват както в модерния Учебен ресторант, така и в реална работна среда във водещи, утвърдени в областта на храненето и кетъринга заведения.


Професия „Хотелиер“

Специалност „Организация на хотелиерството“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Завършилите специалност „Организация на хотелиерството“ получават III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучване на чужд език. Успешно завършилите имат увереността и самочувствието да започнат работа в най-престижните хотели в Русе, страната и чужбина.

Те знаят как да организират работата в един хотелски комплекс. Компетентни са да управляват всички дейности в хотела, свързани с посрещането, настаняването и обслужването на гостите.


Професия „Организатор на туристическа агентска дейност“

Специалност „Организация на туризма и свободното време“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Специалността ,,Организатор на туризма и свободното време“ е динамична, интересна и модерна.

Млади, гъвкави, знаещи, търсещи предизвикателства и успешна професионална реализация – такива са възпитаниците на Гимназията, завършили специалността и придобили III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучаване на чужд език.

На теория и практика научават как работи една туристическа агенция, как се организира спортно-развлекателна дейност, какво е маркетинг и мениджмънт. Научават всичко за екскурзоводството и анимацията и още много интересни и полезни неща.


Професия „Готвач“

Специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“

срок на обучение: 5 години

без разширено изучаване на английски език

 

Интересът към специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ е традиционно голям. Завършилите получават II-ра стeпен на професионална квалификация.

Обучението е с практическа насоченост. В модерно оборудваните Учебни кухни учениците се запознават с видовете хранителни продукти, с машините и съоръженията, които се използват за производството на кулинарни изделия и напитки.

Практиката си младите готвачи провеждат в ресторантите на големите хотели, където работят редом с най-добрите в бранша и трупат ценен опит.


За всички паралелки:

приемни тестове: БЕЛ x 2 и Математика x 2, балообразуващи предмети: чужд език x 1, биология x 1

ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМАНЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ

ПРОФЕСИИ/СПЕЦИАЛНОСТИ И БАЛООБРАЗУВАНЕ

РАБОТНО ВРЕМЕ И МЯСТО НА РАБОТА НА ДЛЪЖНОСТНИТЕ ЛИЦА, ПРИЕМАЩИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В ПЪРВИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ

ГРАФИК ЗА РАБОТА НА УЧИЛИЩНИТЕ КОМИСИИ

ГРАФИК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА УЧИЛИЩНИТЕ КОМИСИИ ПО ЗАСПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ В VIII КЛАС

СВОБОДНИ МЕСТА СЛЕД ВТОРИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ И ЗАПИСВАНЕ


377283956 262667553393708 1187838724251089070 n 378490167 262649440062186 883280418093397917 n

 


28.06.2024г.

1Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе, отбеляза Международния ден за борба с наркотиците с програма и информационни брошури. Това са дейности, които са включени в Годишния плана за дейността на Ученическия съвет.

Целта е чрез редица събития учениците да изразят съпричастността си към проблема и да разберат какви са последствията от употребата на наркотиците.

Водещ на програмата беше Константин Георгиев от 10.В клас. Аниматорите Никол Колева от 8.А клас, Симона Лазарова от 8.Б клас, Андреа Малева, Божидара Манолова, Габриела Гергова, Дария Стоянова, Симона Горлоева и Христо Маринов от 9.А клас, Ирен Минчева, Симона Георгиева и Ростислава Иванова от 10.Б клас и Анжелина Росенова от 10.В клас представиха танца „Не на дрогата!“, чрез който показаха съпричастността си. Учениците са предварително подготвени от г-жа Таня Иванова- учител по професионална подготовка.

Информационните брошури бяха изработени от Ученическия съвет при ПГ по туризъм – Русе. Под ръководството на г-жа Виктория Пухлева- педагогически съветник, членовете на Ученическия съвет предварително прочетоха материали и откриха подходящи снимки. Ученическият съвет раздаде брошурите на съучениците си с цел те да бъдат по- информирани и съпричастни по темата.

Училищното ръководство благодари на учениците и на техните ръководители за отбелязването на Международния ден за борба с наркотиците!

Повече снимки може да разгледате в галерията ни.

 

26.11.2023г.
 1На 23 ноември 2023 г. инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“ отчете една година поредица от събития. Целта е обединяване на всички заинтересовани институции в града. За този период инициативата организира концерти, хепънинг, пиеса, среща с родители, разпространение на флаери и плакети за вредата от употребата на наркотични вещества.

В рамките на инициативата се проведе форум „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“. От ПГ по туризъм – Русе, участие взеха Александрина Владимирова, Дария Валчак, Дениза Раим и Мартина Банева от 12.В клас, с ръководител г-н Иван Бонев. Ученичките обслужваха посетителите на блок маса.

По случай годишнината в Доходното здание се състоя концерт. Целта беше участниците да разкрият красотата на света чрез магията на словото, песента и танца и да покажат на своите връстници, че има много позитивни начини, чрез които да изявят себе си. От Гимназията по туризъм участие взеха Мартина Цонева и Никол Колева от 8.А клас, Андреа Малева, Божидара Манолова, Габриела Гергов, Дария Стоянова, Симона Горлоева и Христо Маринов от 9.А клас, Ирена Минчева от 9.Г клас, Симона Георгиева от 10.Б клас, Анжелина Росенова от 10.В клас, Мартина Грозева и Мартина Стоянова от 11.А клас, Никол Иванова и Симона Дончева от 11.В клас и Мирослав Стойчев от 12.В клас. Те изпълниха танцов етюд „Не на дрогата“. Учениците са част от клубовете „Съвременни танци“ и „Dance tif танци“, с ръководител г-жа Таня Иванова, по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“.

Училищното ръководство благодари на учениците и на техните ръководители за участието в инициативата!

Повече снимки може да разгледате в галерията ни.

 

 23.06.2023г.

1

На 23 юни 2023 г., на площад „Свобода“, се проведе хепънинг под наслов "Заедно да спасим децата от дрогата". Инициативата е посветена на 26 юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

„Идеята е да се говори непрекъснато за проблема, а не да е само еднократни проект или кампания. Целта е все повече ученици и родители да чуват и научават за необратимите процеси, които настъпват след употребата на наркотични вещества", каза г-н Румен Николаев- организатор на инициативата.

Програмата включваше танцови и музикални изпълнения на русенски състави и творчески работилници. Бяха изградени шатри, където бяха раздавани информационни материали. 

В събитието участие взеха аниматорите от Гимназията: Андреа Малева, Божидара Манолова, Христо Маринов от 8.А клас, Симона Георгиева от 9.Б клас, Анджелина Росенова от 9.В клас, Мартина Грозева от 10.А клас и Бетина Иванова от Детска градина “Слънце”, с ръководител г-жа Таня Иванова. Учениците бяха облечени в костюми на животни и зарадваха присъстващите с детска анимация, различни песни и танци.

Училищното ръководство благодари на учениците и на техния ръководител за участието в инициативата!

Повече снимки може да разгледате в галерията ни.

Страница 1 от 2