• 1.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png

Учебна и помощна литература

Вижте файла

Случайна снимка

viber__2022-11-21_11-34-06-321.jpg

Справка за броя на свободните места в паралелките

Вижте файла

 

Професия „Ресторантьор“

Специалност „Кетъринг“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Завършилите специалност ,,Кетъринг“ получават III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучване на чужд език и успешно се реализират като организатори на приеми, конференции, семинари, дегустации, частни партита и др.

Нашите възпитаници са най-добрите специалисти по кетърингово обслужване в заведенията за хранене и развлечения и извън тях.

Отличната теоретична подготовка допълват с практически знания и умения, които придобиват както в модерния Учебен ресторант, така и в реална работна среда във водещи, утвърдени в областта на храненето и кетъринга заведения.


Професия „Хотелиер“

Специалност „Организация на хотелиерството“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Завършилите специалност „Организация на хотелиерството“ получават III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучване на чужд език. Успешно завършилите имат увереността и самочувствието да започнат работа в най-престижните хотели в Русе, страната и чужбина.

Те знаят как да организират работата в един хотелски комплекс. Компетентни са да управляват всички дейности в хотела, свързани с посрещането, настаняването и обслужването на гостите.


Професия „Организатор на туристическа агентска дейност“

Специалност „Организация на туризма и свободното време“

срок на обучение: 5 години

разширено изучаване на английски език

 

Специалността ,,Организатор на туризма и свободното време“ е динамична, интересна и модерна.

Млади, гъвкави, знаещи, търсещи предизвикателства и успешна професионална реализация – такива са възпитаниците на Гимназията, завършили специалността и придобили III-та стeпен на професионална квалификация с разширено изучаване на чужд език.

На теория и практика научават как работи една туристическа агенция, как се организира спортно-развлекателна дейност, какво е маркетинг и мениджмънт. Научават всичко за екскурзоводството и анимацията и още много интересни и полезни неща.


Професия „Готвач“

Специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“

срок на обучение: 5 години

без разширено изучаване на английски език

 

Интересът към специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ е традиционно голям. Завършилите получават II-ра стeпен на професионална квалификация.

Обучението е с практическа насоченост. В модерно оборудваните Учебни кухни учениците се запознават с видовете хранителни продукти, с машините и съоръженията, които се използват за производството на кулинарни изделия и напитки.

Практиката си младите готвачи провеждат в ресторантите на големите хотели, където работят редом с най-добрите в бранша и трупат ценен опит.


За всички паралелки:

приемни тестове: БЕЛ x 2 и Математика x 2, балообразуващи предмети: чужд език x 1, биология x 1

ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМАНЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ

ПРОФЕСИИ/СПЕЦИАЛНОСТИ И БАЛООБРАЗУВАНЕ

ГРАФИК ЗА РАБОТА НА УЧИЛИЩНИТЕ КОМИСИИ

ГРАФИК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА УЧИЛИЩНИТЕ КОМИСИИ ПО ЗАСПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ В VIII КЛАС

СВОБОДНИ МЕСТА СЛЕД ВТОРИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ И ЗАПИСВАНЕ


377283956 262667553393708 1187838724251089070 n 378490167 262649440062186 883280418093397917 n

1

На 23 ноември 2023 г. инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“ отчете една година поредица от събития. Целта е обединяване на всички заинтересовани институции в града. За този период инициативата организира концерти, хепънинг, пиеса, среща с родители, разпространение на флаери и плакети за вредата от употребата на наркотични вещества.

В рамките на инициативата се проведе форум „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“. От ПГ по туризъм – Русе, участие взеха Александрина Владимирова, Дария Валчак, Дениза Раим и Мартина Банева от 12.В клас, с ръководител г-н Иван Бонев. Ученичките обслужваха посетителите на блок маса.

По случай годишнината в Доходното здание се състоя концерт. Целта беше участниците да разкрият красотата на света чрез магията на словото, песента и танца и да покажат на своите връстници, че има много позитивни начини, чрез които да изявят себе си. От Гимназията по туризъм участие взеха Мартина Цонева и Никол Колева от 8.А клас, Андреа Малева, Божидара Манолова, Габриела Гергов, Дария Стоянова, Симона Горлоева и Христо Маринов от 9.А клас, Ирена Минчева от 9.Г клас, Симона Георгиева от 10.Б клас, Анжелина Росенова от 10.В клас, Мартина Грозева и Мартина Стоянова от 11.А клас, Никол Иванова и Симона Дончева от 11.В клас и Мирослав Стойчев от 12.В клас. Те изпълниха танцов етюд „Не на дрогата“. Учениците са част от клубовете „Съвременни танци“ и „Dance tif танци“, с ръководител г-жа Таня Иванова, по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“.

Училищното ръководство благодари на учениците и на техните ръководители за участието в инициативата!

Повече снимки може да разгледате в галерията ни.

 

1

На 23 юни 2023 г., на площад „Свобода“, се проведе хепънинг под наслов "Заедно да спасим децата от дрогата". Инициативата е посветена на 26 юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

„Идеята е да се говори непрекъснато за проблема, а не да е само еднократни проект или кампания. Целта е все повече ученици и родители да чуват и научават за необратимите процеси, които настъпват след употребата на наркотични вещества", каза г-н Румен Николаев- организатор на инициативата.

Програмата включваше танцови и музикални изпълнения на русенски състави и творчески работилници. Бяха изградени шатри, където бяха раздавани информационни материали. 

В събитието участие взеха аниматорите от Гимназията: Андреа Малева, Божидара Манолова, Христо Маринов от 8.А клас, Симона Георгиева от 9.Б клас, Анджелина Росенова от 9.В клас, Мартина Грозева от 10.А клас и Бетина Иванова от Детска градина “Слънце”, с ръководител г-жа Таня Иванова. Учениците бяха облечени в костюми на животни и зарадваха присъстващите с детска анимация, различни песни и танци.

Училищното ръководство благодари на учениците и на техния ръководител за участието в инициативата!

Повече снимки може да разгледате в галерията ни.

С Решение № 704 на Министерски съвет от 5 октомври 2018 г. правителството одобри пакет от мерки за трансформация на модела на административното обслужване. В изпълнение на РМС №704 задължителната информация, съгласно чл. 28 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) и чл. 16 от Наредбата за административното обслужване (НАО), за услугите, извършвани от организациите, предоставящи обществени услуги в системата на предучилищното и училищното образование Ви предоставяме информация и образци на заявления по предоставянето на услугите.

Издаване на Диплома за средно образование

Преместване на ученици в държавните и в общинските училища

Издаване на дубликат на документ за завършен клас, етап или степен на образование – удостоверения, свидетелства, дипломи

Издаване на европейско приложение към дипломата за средно образование

Издаване на Удостоверения за професионално обучение и Свидетелства за професионална квалификация

Издаване на европейско приложение на свидетелство за професионална квалификация (влиза в сила от учебната 2021/2022 учебна година)

Издаване на служебна бележка за подадено заявление за допускане до държавни зрелостни изпити

Издаване на служебна бележка за допускане до държавни зрелостни изпити

 

 

 

 

 

Страница 1 от 2